Reiki

Wat is Reiki

Reiki is in de eerste plaats voor jezelf, voor zelfgenezing en het beter in balans brengen van jouw lichamelijke, geestelijke en emotionele energie. Reiki werkt ondersteunend in alle processen. Hoe meer je er mee werkt hoe sterker de energie wordt. Reiki vergroot je zelfherstellend vermogen. Reiki vergroot je zelfvertrouwen en je intuïtie, Reiki vergroot je vertrouwen in je intuïtie.

Reiki is een intelligente, sterke, helpende energie. Altijd en overal voor alles en iedereen beschikbaar. Je kunt het krijgen als je toestemming geeft of zelf kanaal worden als je dat graag wilt. Na een inwijding/afstemming sta je open en heel langzaam op jouw tempo wordt de kracht intenser, worden er meer blokkades opgeschoond. Alles is altijd goed. Omdat deze energie zo intelligent is hoeft het niet perfect, een liefdevolle intentie hebben is voldoende.

Reiki is liefde, Reiki is de kracht van de zon, Reiki zit in het hart. Het hart mag groeien en zo wordt leven vanuit het hart steeds makkelijker.

Met Reiki kun je op een eenvoudige manier energie opnemen uit het energieveld als ondersteuning van jouw energiesysteem.

Reiki werkt tbv:

  • Lichamelijk herstel
  • Mentale weerbaarheid
  • Emotionele veerkracht
  • Spirituele groei

Je hoeft Reiki niet “aan” te zetten. Hou het simpel, glimlach en leg je handen neer, dat is genoeg. Het is voldoende om de intentie te hebben in je hart. De energie stroomt door de kruin naar binnen, naar je hart en via je handen naar de ontvanger, of dat nu een persoon, een dier, een voorwerp of een situatie is.

Cursus inhoud

De cursussen worden binnen gegeven in mijn fijne studio net buiten Wagenborgen (Delfzijl).  Alleen of met 2 personen ben je de hele dag (of 2 dagdelen) op een afwisselende manier bezig. Je krijgt informatie, we doen oefeningen en er is veel ruimte voor vragen. Het is een ontspannen maar ook intensieve dag. Je krijgt alle informatie en inwijdingen zodat je direct met Reiki aan de gang kunt. Ook na de cursus kun je mij altijd vragen blijven stellen.

Tussen de middag lunchen we samen en we sluiten de dag af met een eindontspanning waarna je jouw certificaat ontvangt.

Tot slot

Al jong wist ik dat ik een kind ben van de aarde en het universum.

Eigenlijk is dat ook de samenvatting van Reiki, van meditatie: je verbinden met de aarde en het energieveld. Dan ontstaat liefde en kun je leven vanuit je hart.

De Reiki 1 cursus dag is een eerste kennismaking met de energie. Je krijgt globale informatie en je inwijding Reiki 1.

Daarna kun je gaan oefenen en misschien meer informatie verzamelen.

Als je daar behoefte toe voelt kun je je opgeven voor een terugkom moment. Misschien voor een behandeling, misschien omdat je veel vragen hebt, misschien om met mij te sparren om zo weer een stuk verder op jouw pad te groeien. Ook ik ontdek nog dagelijks nieuwe dingen die met Reiki mogelijk zijn. Zoals mijn leraren klaar staan om mij te helpen op mijn pad, zo sta ik met liefde klaar om jou te helpen, te begeleiden, op jouw pad.

De 1e graad richt zich met name op het fysieke niveau. De energie werkt wel op alle niveaus door. Nadat je na een paar maanden gewerkt te hebben met Reiki 1 kun je verder gaan met Reiki 2 . Deze 2e graad richt zich meer op het emotionele en mentale niveau.  Een volgende stap kan zijn de 3e graad. Deze is gesplitst in twee delen, A en B. 3A is gericht op het spirituele niveau en 3B is de lerarenopleiding. Ik help je graag te ontdekken wat voor jou de beste weg is.

Reiki is liefde, je kunt het niet fout doen.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Op de contactpagina vind je hoe je mij kunt bereiken.