Over Regenboogyoga

Mijn naam is Jaqulien van der Ven. Naast mijn baan als boekhouder beoefen ik nu bijna 30 jaar yoga, waarvan 10 jaar fanatiek. Ik geloof dat niemand te oud is om te leren. In september 2014 ben ik daarom begonnen met een opleiding tot yogadocent aan de yogaschool van Ron van der Post, die ik in juni 2017 heb afgerond. Tijdens deze opleiding ben ik drie weken lang in India geweest voor een yogaretraite. Een aantal dingen die mij zijn bijgebleven en die in mijn lessen belangrijk zijn, zijn bijvoorbeeld:

  • Bij yoga verplaats je je focus van je hoofd naar je lijf.
  • Yoga helpt je om te relativeren, ontspannen en dingen makkelijker te accepteren.
  • Het niveau waarmee je aan yoga begint, maakt niet uit.
  • Vaardigheid en flexibiliteit komen vanzelf. En zo niet, dan is dit ook niet erg.

Laagdrempeligheid en de mogelijkheid om de les aan te passen op het niveau van de leerlingen, staan bij mij dan ook hoog in het vaandel.

Mijn motivatie

Mijn opleiding tot yogadocent volgde ik in de eerste instantie voor mijn eigen ontwikkeling, maar ik merkte dat ik er veel voldoening uit haal om mijn kennis en ervaring te delen, dit doe ik op een ontspannen, laagdrempelige manier. Yoga is namelijk voor iedereen; mannen en vrouwen, jong en oud, ongeacht je lenigheid of ervaring. Inmiddels geef ik ruim vier jaar yoga les, sinds september 2017 vier keer per week in mijn eigen studio hier in Wagenborgen.

Waarom Regenboogyoga?

Yogales geven is iets waar ik in ben gerold. Ik werd gevraagd om in te vallen voor een les, wat ik zo leuk vond dat ik graag een eigen vaste lesgroep wilde. Dit beviel zo goed dat ik besloot om nóg een stap verder te gaan en mijn eigen yogaschool te beginnen. Regenboogyoga staat voor spelen op de mat, waar iedereen zichzelf kan zijn en op zijn of haar eigen niveau en tempo aan zichzelf kan werken.